pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Kína szomorú rekordot döntött - egy nyolcéves kislány az ország legfiatalabb tüdőrákos betege

2013.11.05. 08:00 Pekingi Zsazsa

Egy nyolc éves kislány lett Kína legfiatalabb tüdőrákos betege, a kór kialakulásáért közvetlenül a környezeti tényezők okolhatók.

1358847445769880_840_560.jpg

A kép illusztráció

A lány Jiangsuban élt egy forgalmas út mellett, ahol port és mindenféle szennyező részecskéket lélegzett be, idézte a China News Service Dr. Feng Dongjienak szavait a Jiangsui Onkológiai Kórházból. Ezek közé tartoznak a legfinomabb PM2.5 részecskék, amelyeknek mérete kisebb, mint 2,5 mikron és ezt tartják a szmog legveszélyesebb összetevőjének, mondta Feng.

Az ország nyaktörő sebességű városiasodása és iparosodása azt eredményezte, hogy Kínában szennyezik a legnagyobb mértékben a világon a városi környezetet és ez tehető felelőssé a hatalmas arányú rák és a légzőszervi betegségekért.

Pekingben, amely az utóbbi években gyakran szenved a súlyos szmogoktól, a tüdőrák okozta halálesetek száma 56 százalékkal emelkedett 2001-2010 között. Itt minden ötödik rákos beteg tüdőrákban szenved, olvasható ki a pekingi Egészségügyi Iroda számaiból. 2010-ben a fővárosban a férfiak körében a tüdőrák volt a rákos halálesetek fő kiváltó oka és a nőknél is a második legnagyobb a mellrák után. Kína mintegy 20 százalékát teszi ki a világon újonnan regisztrált rákos betegeknek.

girlmask.jpg

A kép illusztráció

A gépjárművek kibocsátása a fővárosban 22,2 százalékban járul hozzá az egészségre különösen veszélyes 2,5 mikron, vagy annál kisebb porszemcsék koncentrációjához (PM2,5), vagyis nagyobb mértékben, mint az ipari üzemek. Kínában országos hálózatot hoznak létre, amely a PM2,5 mérést fogja végezni - eleinte csak a különösen veszélyeztetett térségekben.

A levegőszennyezés kérdése folyamatosan az érdeklődés középpontjában van Kínában, volt amikor például Pekingben az erre vonatkozó mutatószám többszörösen meghaladta a kritikus szintet, és volt olyan nap, amikor az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által biztonságosnak mondott határérték harmincszorosát is elérte.

Forrás: SCMP, Caixin

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása