pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Krokodilok szökésben

2013.08.22. 10:45 Pekingi Zsazsa

Tovább folytatódik a keresés szökött krokodilok után, miután az áradások elpusztítottak egy farmot Shantouban, Kuangtung tartományban - jelentették a hatóságok. Szerda délutánra sikerült 20 krokodilt már befogni, de állítólag még további négy állat szökésben van. 

180373cf8432137f390f2a.jpg

Vasárnap reggel dőlt le egy magán krokodilfarm betonkerítése az Utor tájfun által okozott áradások következtében a Longtian kerületben. A környéken lakók azóta rettegésben élnek, mert állítólag két embert már megharaptak az állatok.

crocodiles-2.png

"Néhányan krokodilokat láttak a megáradt folyóparton pihenni vagy a vízben úszkálni. Nagyon félünk." - mondta egy helyi lakos, Huang úr.

A farm tulajdonosa szerint három rétegű betonfalat húzott fel a telep köré, melyből a legmagasabb 2.3 méter magas volt.

"A megáradt folyó vízszintje olyan gyorsan emelkedett, hogy a víz lerombolta ezt a falat is." - nyilatkozta a Zhou úr, a farm tulajdonosa.

Zhou szerint közel 14 300 (itt mindent meg kell szorozni nagyon sokkal!) krokodil él a farmján, mindegyik Crocodylus Siamensis fajta és kifejlett állapotban az állatok elérhetik az 400 kg súlyt és a 4 méter hosszúságot.

crocodiles-3.png

"Jelentettük a problémát a rendőrségnek és az árvízvédelmi hatóságoknak is. Az önkormányzat rendelkezésünkre bocsátott 20 munkást, akik segítenek krokodilok begyűjtésében." - mondta Zhou. 

Forrás: China Daily, Shanghaiist

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása