pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Jól van a "csatorna csecsemő" - videó

2013.05.28. 18:05 Pekingi Zsazsa

Nagyon felháborodtak a kínai internetezők, mikor az állami média hétfőn hírt adott egy újszülöttről, akit sikerült kimenteni egy bérház csatornájából, miután szegényt szó szerint lehúzták a WC-n.

"Szerencsére a baba megmenekült. Az elkövetőt, aki ezt tette, gyilkossági kísérlettel gyanúsítjuk." mondta egy rendőr a helyi hivatalos média szerint.

Jinhuai lakosok, Zheijang tartomány keleti részében, hívták ki a tűzoltókat, mert meghallották a csecsemő sírását egy negyedik emeleti guggolós WC felől, írták hétfőn.

A kihúzására tett kísérletek sikertelennek voltak, ezért a mentést végzők egy darabot kivágtak a kb. 10 cm átmérőjű csőből, melyben a baba bent volt, és ezt a darabot vitték a kórházba.

china-baby1-280513-JPG_101226.jpg

Tűzoltók és orvosok közel egy órát töltöttek fűrészt és fogót használva a cső szétvágásával, míg sikerült az újszülöttet kiszabadítani, akin a méhlepény is rajta volt. Megtalálása és a csőből való kiemelése között közel két óra telhetett el.

china-baby2-280513-JPG_101440.jpg

A 2.3 kilogrammos kisfiú csak enyhe sérüléseket szerzett, kisebb vágások keletkeztek az arcán és a végtagjain, valamint a pulzusa egy ponton nagyon alacsony volt. Inkubátorba tették és azóta az állapota stabil.

china_toilet_baby_2.jpg

Később a rendőrség módosította azt a korábbi feltevését, hogy a gyermeket szándékosan lehúzták, mikor kiderült, hogy a 22 éves egyedül álló anya kért segítséget.

Rendőrségi források szerint a szülés váratlanul indult be, és amikor az anya a mellékhelységbe ment a baba beleesett a guggolós WC-be. A nő, aki egyébként titkolta a terhességét, hívta fel a ház tulajdonosát, hogy "furcsa zajokat" hall a  a csőből, így később a tulaj hívta a mentőket.

A hírt több százezren kommentálták a kínai Twitteren, a Weibon, jó egészséget kívánva a babának, és felelősségre vonást követelve azoknak akik így törődtek vele.

"Nem fogom fel, hogy lehet egy csecsemőt a méhlepénnyel és köldökzsinórral együtt a WC-be dobni?!" írta az egyik felhasználó Jiding Jiajia néven.

"Ezeket egyáltalán lehet embereknek nevezni?!"

"Látva a kicsit mocorogni és nyögdécselni miközben hámozzák le róla a csövet, a szívemet facsarta... Talán életed legkeményebb pillanatait élted meg, de mostantól minden könnyebb lesz." - írta valaki

Az történet mögött az egykepolitika is állhat. A szülők gyakran meg akarnak szabadulni a nem kívánt gyermeküktől, mivel második gyerek esetén büntetést kell fizetniük.

SCMP

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vernarancs 2013.05.29. 09:17:55

A kedves anyukat is belepreselnem abba a lefolyoba.

Crescendo 2013.05.29. 09:39:19

Kinaban endegelyt kell kerni a terhesseghez, nem az anya donti el, hogy megtartja-e a gyereket vagy sem, hanem az allamapparatus. Ha engedely nelkuli a terhesseg, akkor eroszakkal abortaljak a babat, illetve az anyat internalo-/atnevelo taborba szallitjak es szabadsagatol megfosztjak. Igy az anya egyetlen lehetosege, hogy titokban tartja a terhesseget, hogy eroszakkal ne vagjak ki belole a babat. Egy embertelen rezsim. Nalunk is Kinat emlegetik peldakent, ugy hogy hamarosan reszunk lehet belole...

Sirak_kiraly 2013.05.29. 10:04:26

@Lobelt Ledfold Reloaded: sajnos nem.
ez csak a jéghegy csúcsa, vidéken simán a moslékosvödörbe/emésztőbe dobják a gyereket, rendszeresen. Egy amcsi újságban olvastam, az újságíró szeme láttára tették, az élet kemény, nem tudjuk felnevelni.

Sajnos sokszor a kisgyerek neme miatt ölik meg, mivel csak egy gyerekük lehet, ezért az legyen fiú alapon ha kislány lett, megölik. Lehet hitetetlenkedni, de erre sajnos megdönbthetetlen statisztikai bizonyíték van: Kínában egyszerúen sokkal több a fiú mint a lány, hiányzik sok sok millió nő, ami miatt pár év múlva komoly problémák lesznekj (egyszerűen nem jut minden férfinak feleség...)

gerinckutató 2013.05.29. 10:05:26

@Lobelt Ledfold Reloaded: ha tájékozódna kicsit mielőtt kommenteksz, tudná, hogy sajnos nem az...

Lobelt Ledfold Reloaded 2013.05.30. 09:14:03

@Sirak_kiraly: A világon minden ötödik ember kínai, következésképpen a világ minden ötödik hülyéje is kínai, azaz sehol a világon nincs annyi hülye, mint Kínában. Valóban vannak esetek, melyeket aztán felkap a világsajtó és a nyugati világ kollektíven szörnyülködik. Mint ebből a cikkből is kiderül ugyanígy szörnyülködik a kínai nem hülye többség is, a puszta tény, hogy ez egyáltalán kiderülhet abból adódik, hogy ennek Kínában is hírértéke van és pillanatok alatt végigszáguld az interneten.

A nyugati ember fejében Kínáról olyan kép él, ami 30-40 évvel ezelőtti állapotokat feltételez. Vidéken az egykepolitika flexibilis, például főldműves farmerek esetében többnyire nem is alkalmazzák, ott lehet több kölyök is. A középkori mentalitás kihalóban van, a nagyvárosi kínai sokkal magasabb életszínvonalon él mint a nagyvárosi magyar. Valóban van torzulás a demográfiában de ez sem mostani folyamatok eredménye, a gazdaság kapitalista felében teljes női egyenjogúság van. Ráadásul nem a megszületett csecsemőket hajítják ki a helyi Tajgetoszra hanem a nőgyógyászati rendelőben még bőven abortuszhatáron (nem egzakt és országonként változó szabályozás, hogy hány hét a határ a körülmények függvényében) belül megállapítják a magzat nemét, és ha szegény hülye úgy dönt, hogy nem kell, akkor nyugati módszerrel elhajtják majd lehet újra próbálkozni.

Olyat írni, hogy ez rendszeres meg bevett szokás az nettó hülyeség, a kínai embernek is van lelkiismerete, családja, szeretetet érez és nyugati ésszel felfoghatatlan áldozatokat is hajlandó meghozni a szerettei boldogulása érdekében.

Én nem amcsi újságban olvastam, hanem ott éltem, és kínai feleségem van.
süti beállítások módosítása